Miroslav Šedivý

Máte to radi csípős?

Hoci nepatrím medzi ľudí, ktorých by štípal aj jahodový džem, s csípős papričkami som opatrný a nestrkám do nich príliš nos. Ako teda s nimi nakladám?

18.1.2009 o 16:35 | Karma článku: 9,93 | Prečítané:  3272x | Diskusia: 21 príspevkov
Miroslav Šedivý

Už sa vám niekedy rozsypal čaj?

Keď je vonku jasno, no krut, tak je vnútri príjemne, lebo slnečné lúče zalievajú cez veľké okno celú izbu a kúrenie sa stará o pohodovú teplotu. V takú chvíľu si uvarím vodu, nechám ju trochu vychladnúť a medzitým…

5.1.2009 o 10:10 | Karma článku: 7,39 | Prečítané:  2585x | Diskusia: 16 príspevkov
Miroslav Šedivý

Ochutnaj tento kozí syr... kozí!

Tequila, vínne listy, čaj zo samovaru, kokosový koláč, Bordeaux, kozí syr, škoricový odvar, couscous, plzenské... stačí jedno gastronomické mecheche študentov cezpoľných a cezoceánskych, aby sa oči so žalúdkom mohli…

15.2.2007 o 7:34 | Karma článku: 9,29 | Prečítané:  3171x | Diskusia: 17 príspevkov
Miroslav Šedivý

Kuchárom v dobe kamennej

Keď som bolo dieťa, myslelo som si, že podobne, ako doba ľadová skončila zmiznutím ľadovcov, tak aj doba kamenná pominula spolu s väčšinou kameňov na Zemi.

13.2.2007 o 12:08 | Karma článku: 7,95 | Prečítané:  2244x | Diskusia: 13 príspevkov
Miroslav Šedivý

Ako naložiť so syrom

Roztentuj si cesnak, do toho pritentuj červenú papriku a čierne korenie, v tom otentuj bochníčky camembertu, ktoré predtým nožíkom trochu pretentuj a do dierok vtentuj malé kúsky cesnaku. Celé to natentuj do…

12.2.2007 o 9:25 | Karma článku: 10,79 | Prečítané:  3274x | Diskusia: 52 príspevkov
Miroslav Šedivý

Roztoče v syre? Také už jesť nebudem!

Spolubývajúci Marek chodieval pravidelne do kostola, no i tak som ho priateľsky oslovoval "materialista". Keď mali pred pár rokmi na jeho fakulte materiálového inžinierstva deň otvorených dverí, veľmi ma tam pozýval…

12.1.2007 o 15:27 | Karma článku: 10,68 | Prečítané:  3094x | Diskusia: 32 príspevkov
Miroslav Šedivý

Chuťovky storočia minulého

Kapor, zemiakový šalát a vianočné koláčiky už dávno zmizli zo špajze a z chladničky. Včera sme lovili kúsky pečiva v syrovom fondue a dnes konečne nastáva posledná tohtoročná mlsná etapa. Od zajtra totižto mlsáme v…

31.12.2006 o 14:07 | Karma článku: 8,01 | Prečítané:  3875x | Diskusia: 26 príspevkov
Miroslav Šedivý

Čo si sypete na krupicovú kašu?

Keď som bolo malé dieťa, občas som po tanieri s horúcou krupicovou kašou posypanou kakaom a cukrom naháňalo kúsky ešte neroztopeného masla. Neskôr sa tam občas objavila škorica. Dnes som už o čosi väčší a tak si tam…

30.11.2006 o 14:17 | Karma článku: 9,73 | Prečítané:  3436x | Diskusia: 54 príspevkov
Miroslav Šedivý

Ako sme varili fondue

Kebyže mám jedinou fotografiou vyjadriť pojem "osamelosť", tak by na nej bol človek sediaci sám za stolom a namáčajúci si kúsok bagety v hrnci s fondue. My sme si robili toto tradičné savojské spoločenské jedlo zo…

29.12.2005 o 0:07 | Karma článku: 11,73 | Prečítané:  9127x | Diskusia: 25 príspevkov
Miroslav Šedivý

Individualizované müsli a ochrana pred vyzobkávačmi

Niektorí výnimočne bohatí ľudia túžia po takom dome či aute, aké nemá nikto iný na svete. Iní výnimočne zruční sa uspokoja s jedinečným vlastnoručne ušitým oblečením alebo originálnym zariadením bytu. A nám,…

19.10.2005 o 10:12 | Karma článku: 7,83 | Prečítané:  3355x | Diskusia: 9 príspevkov
Miroslav Šedivý

Hrnček var... ale ako, keď sa doň nič nevmestí?

Hodil na mňa spýtavý pohľad a priložil hrsť špagiet cez hrniec. Beznádejne pretŕčali na obe strany: "Ten je primalý, veď sa doňho nevmestia."

12.10.2005 o 8:20 | Karma článku: 8,96 | Prečítané:  2728x | Diskusia: 7 príspevkov

Už ste čítali?